Nieuws & Tradities

Gay Pride Weekend
PRIDE WEEKEND - WEER IETS TE VIEREN
Noé verwelkomt en omarmt alle smaken en kleuren en dus komen we met speciale croissants ter gelegenheid van dit speciale moment dat wij zo koesteren.
Hierbij presenteren wij onze 3 kleurrijke GAY PRIDE CROISSANTS:
- Frambozen croissant, gevuld met frambozen crème en frambozen jam, gedoopt in witte chocolade en suiker parels, beide op natuurlijke wijze roze gekleurd.
- Citroen croissant gevuld met, en gedoopt in citroen crème pâtissière en besprekeld met suiker parels.
- Chocolade croissant, gevuld met, en gedoopt in chocolade crème, donkere chocolade ganache en cacao, bestrooid met natuurlijk gekleurde chocolade parels.
Ze liggen in onze winkels aankomende vrijdag 6 en zaterdag 7 augustus ZOLANG DE VOORRAAD!
De Noé familie wenst iedereen een vrolijk GAY PRIDE WEEKEND, we vieren de liefde, alle geliefden en onze rechten! Maar dit doen wij natuurlijk al elke dag.

Koningsdag
Koningsdag is al over een week! We zijn heel blij dat we deze dag ook dit jaar met jullie kunnen vieren! Het is nog onzeker hoe uitbundig we het kunnen vieren maar bij Noé doen we ons best om er toch een speciale dag van te maken! Dit jaar is Noé’s Oranje-Tompouce Martin’s speciale ‘Millepouce’(duizend-laagjes-tompouce):
- Frans klassiek millefeuille
- 3 lagen van dit bladerdeeg
- 2 lagen crème patissiere
- natuurlijk gekleurde oranje glazuur
We bakken dit jaar een enorme hoeveelheid zodat we allemaal kunnen proeven van deze Koningsdag Patisserie!
—> In de winkels op maandag 26 en natuurlijk dinsdag 27 april.
—> Te bestellen tot uiterlijk woensdag 21 april 18.00 via order@boulangerienoe.com 📩

St Valentin
Hierbij presenteren we vol liefde onze Valentijn’s specialiteit:
Mon Chou
Kruimeldeeg en amanelcrème;
Zachte gezoute caramel;
Soesje gevuld met vanille crème en gezoute caramel;
Geklopte vanille crème;
Rode caramel topping.
Nog maar ruim een week voordat we de liefde gaan vieren! En Noé is erbij om er een prachtige dag van te maken!
Te bestellen in de winkels of via order@boulangerienoe.com

Sinterklaas
Sinterklaas is in ‘t land! Voor deze speciale tijd, Noé is meester geworden in ‘t maken van van alles met Speculaas! Laura en Martin, onze hoofdbakker en onze meester patissier hebben 3 specialiteiten bedacht:
1 - Speculaas guiche: grmaakt van croissantdeeg gevuld met crème, eieren, suiker, vanille en natuurlijk veel speculaaskruiden en afgewerkt met speculaaskoekjes!
2 - Speculaas macaron: gemaakt van een amandel-speculaas basis, gevuld met een speculaas en opgeklopte witte chocolade ganache!
Verkrijgbaar in de winkels elke week van vrijdag t/m zondag, beginnend bij aankomende vrijdag 20 November en eindigend op zondag 6 December! Bestellen is mogelijk via order@boulangerienie.com
Vrolijk Sinterklaas feest gewenst!

Noé 1ste verjaardag
Oktober markeert het 1 jarig bestaan van Noé! Om deze speciale dag te vieren leek hey ons een mooi idee om de enige echte Paris Brest terug te brengen in onze winkels, in een nieuwe verfijnde vorm!
Een basis van soezendeeg waarop laagjes van gecarameliseerde pure hazelnoot praliné en een voluptueuze praliné crème. Dit 100% biologische meesterstuk zal vanaf vrijdag 9 oktober weer in onze winkels liggen. Kom langs en tracteer jezelf en anderen op deze patisserie, de koningin van smaak en texturen!

Franse Feestdag
14 juli staat voor de deur en voor alle Fransen is dit een traditionele Feestdag!
Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille in 1789 herdacht, de start van de Franse revolutie. Om deze dag te eren heeft onze Maître Patissier Martin twee typisch Franse symbolen verenigd: De Eiffeltoren en de klassieke Macaron.
Kom op 13 of 14 juli langs Noé en geniet van dit pâtisserie meesterstuk: een Eiffeltoren van pure chocolate op een macaron van chocolate en amandel gevuld met chocolate créme en frambozen coulis! Vier en beleef samen deze Franse traditie en tractatie! Santé 🥂

Dank!
Enkele woorden voor iedereen die boulangerie & patisserie Noé heeft gesteund gedurende deze Covid 19 crisis. We zijn blij en ontroerd dat we kunnen melden dat wij het dankzij u nog steeds hebben kunnen redden en met veel enthousiasme informeren wij u graag spoedig over de nieuwe projecten en producten die Noé in het vooruitzicht heeft. We waarderen alle steun die we de afgelopen uitdagende maanden hebben gekregen dus nogmaals heel veel dank! Take care, stay safe en à bientôt!

Covid-19
Door de uitzonderlijke omstandigheden voelden wij bij Noé de drang om onze dienstverlening aan de situatie aan te passen. Voor het beste voor ons allemaal, denken we er verstandig aan om onze bakkerijen voor een kortere tijd dan normaal te openen, de risico's te minimaliseren maar toch ieder van jullie in staat te stellen brood en viennoiseries te kopen op de meest efficiënte en veilige manier. Daarom openen wij onze bakkerijen 7 dagen per week maar met afwijkende openingstijden. Tenslotte en voor wat betreft onze bakkerij in Zuidas bieden wij u alleen een ophaal- en ophaalservice. Al deze wijzigingen blijven tot nader order van kracht. We wensen iedereen het allerbeste, blijf veilig en zorg voor jezelf en je dierbaren.

La St Valentin
Verras je valentijn op 14 februari en ontvang een heerlijk gebak van ons, speciaal gemaakt voor die speciale dag. Onze maître patissier dacht aan een perfect uitgebalanceerde chocoladeblondie met een crémeux au chocolat gedoopt in witte chocolade en cacaoboter, afgewerkt met een toef frambozenganash en verse framboos. Licht, zoet, smeltend in de mond, deze kleine schat zal de nacht verlichten.

Bloemgracht Makeover
Onze geliefde Bloemgracht winkel zal tijdelijk de deuren moeten sluiten vanaf donderdag 24 juni. De winkel wordt gerenoveerd maar heropent daarna nog mooier en functioneler! Dit bericht komt wellicht nogal onverwacht maar we hebben deze moeilijke maar verstandige beslissing moeten nemen om zaken te ordenen.
Je vind alle Noé producten deze zomer echter nog steeds in onze winkels op de Vijzelgracht en de Zuidas! Ook hopen wij onze nieuwe winkel op de Haarlemmerdijk zo snel mogelijk te kunnen openen.
We focussen ons liever op kwaliteit dan op kwantiteit dus nemen graag de tijd om dit waar te maken. We geven om onze producten en om onze klanten en hopen iedereen weer snel terug te zien in de Bloemgracht winkel, ons derde en veelbelovend ‘kind’ ;)
Take care,
Team Noé

Pasen
Langere en warmere dagen, kleuren komen tot leven, bloemen beginnen te bloeien, de straten vullen zich met een frisse lentebries, vogels sjirpen en begeven zich op ‘t eerste lentepad. Jazeker, Pasen komt eraan... Voor deze speciale dagen presenteert Noé u vol enthousiasme de - Citroen Ontluiking-. Tot bloei komend zoals een tulp; het Noé ei is in de basis een grote soes:
- gevuld met citroen mousse, zachte donkere chocolade crème, amandel nougatine & citroen cake
- gehuld in donkere chocolade
- bovenop een toef van ‘lemon curd’ en citroen zest
Dit is het resultaat van een intensief creatief proces. Onze chef patissier Martin heeft wederom een uniek en verassende gebak gecreëerd, met het juiste evenwicht tussen ontwerp en kleur, texturen en smaken combinerend.
Rijk en verfijnd.
Deze patisserie kan worden besteld vanaf 29 maart
via order@boulangerienoe.com
Laten we deze lente groots beginnen!

Les Galettes des Rois
Laten we 2021 beginnen met een Koninklijke traktatie ter inspiratie van dit nieuwe jaar!
We presenteren u de Galettes des Rois, een speciale taart ter ere van de ‘Epiphane’ (Driekoningen) Vanaf 6 januari kan iedereen genieten van dit lekkernij!
Wij kozen dit jaar voor de meest tradiotionele soort galette: een basis van volle boter bladerdeeg gevuld met vanille amandel crème.
En quelle verrassing; in elk van de galette zit een verborgen schat, (pas op dat je je tanden niet breekt ...!)
De officiële spelregels bij deze traditie:
1. Verzamel vrienden en familie rond de tafel.
2. Zet de Galette in t midden op tafel.
3. Snij de Galette in gelijke stukken.
4. Vraag de jongste persoon om zich onder de tafel te verstoppen.
5. Deze jongste persoon beslist vervolgens welk stuk taart aan wie wordt gegeven.
6. Elk geniet van zijn/haar stuk taart!
8. De persoon die ‘t geluksbeeldje in z’n stuk taart vindt is de winnaar!
9. De winnaar wordt Koning of Koningin en kiest iemand aan tafel als zijn of haar Koning of Koningin en beide worden gekroond!
10. Deze Koning en Koningin zorgen op hun beurt dat er weer een nieuwe Galette op tafel komt.
Dit gaat de hele maand januari zo door..!
Eet smakelijk!

Halloween
Bij Noé, it’s all about pumpkin! Voor deze speciale gelegenheid hebben onze bakster Laura en maitre patissier Martin weer 2 specialiteiten bedacht:
1. Pompoentaartje: zoet walnotendeeg basis met een vulling van pompoen gemixt met 4 kruiden, ei, suiker en creme fraiche
2. Pompoen macaron: amandel macaron gevuld met chocolade en pompoen, afgewerkt met pompoen zaadjes!
Verkrijgbaar in onze winkels vanaf donderdag 29 oktober t/m zondag 1 november!
Vooraf bestellen is altijd mogelijk. Wij wensen iedereen een mooie Halloween.

Normale Openingstijden
We kunnen eindelijk terug naar oorspronkelijke openingstijden! Vanaf morgen, maandag 21 september, zijn al onze winkels van maandag t/m vrijdag open van 8u tot 18u. Openingsuren in t weekend blijven ongewijzigd maar kunnen wisselen per locatie. We zien jullie graag in een van onze winkels!

Vaderdag
Om alle vaders op Vaderdag te verwennen komen wij met 3 lekkernijen. Onze hoofd patissier heeft een heerlijke patisserie ontwikkeld in de vorm van, jawel, een sigaar! Met een vulling van amandelbiscuit, gekaramelliseerde amandelen en gezouten caramel gerold in een donkere chocolade ganache en chocolade ‘tabacs’ bladeren. Wat een goed idee om er een voor papa* te kopen aankomend weekend! Hierbij hebben onze bakkers een bierbrood gecreëerd; het water dat normaal in het brood gaat is nu voor 100% vervangen door bier, en wat voor bier! Voor dit speciale brood hebben we gekozen voor een smaakvol blond en natuurlijk 100% biologisch bier. Wie is er in voor een smakelijk Malt bierbroodje? Tenslotte hebben we ook een biologisch biertje van Moulin d’Ascq om uw Vaderdag-proeverij compleet te maken. Deze drie producten zullen het gehele weekend in onze winkels liggen! We wensen iedereen een mooie familiedag!
*Ook verkrijgbaar voor mama's! ;)

Koningsdag
Voor Koningsdag hebben wij een aantal heerlijke specialiteiten gemaakt. Onze hoofd patissier Martin bedacht een oranje ‘Religieuse’, onze Franse luxe variant op de Bossche bol. Onze bakkers Laura, Alan en Lorenzo bakten naast een Oranje croissant ook een Oranje Tom Pouce! En niet te vergeten heeft Sandra’s tante Dorothé haar geheime recept van de overheerlijke oranje sinaasappelboter met ons gedeeld! Zeker, Noé is volledig oranje gekleurd op Koningsdag. Deze maandag eren en vieren wij onze Hollandsche traditie, koning en familie! We doen er alles aan om deze speciale dag met jullie te vieren. Hoera!

Bloemgracht bakkerij
We zijn verheugd u te kunnen meedelen dat onze derde locatie op vrijdag 21 februari is geopend !! Deze bakkerij zit op de Bloemgracht 2 in Amsterdam.
We kunnen niet wachten tot je deze kleine schat van een plek ontdekt, gevuld met alles wat we leuk vinden en al onze producten die sommigen van jullie misschien al kennen. Er komen nog veel nieuwe gebakjes en projecten aan, 2020 is veelbelovend!
We hopen je daar te zien en we hopen al onze buren aan de Bloemgracht te plezieren met onze verse en 100% biologische producten. Laten we samen genieten van gezond eten.

Les Galettes des Rois
Laten we 2020 beginnen met een koninklijke traktatie: de Franse traditie van de 'Epiphane' (Driekoningen). We presenteren u de Galettes des Rois. Met de Galettes des Rois vieren we het bezoek van baby Jezus door de drie koningen op 6 januari. Maar maak je geen zorgen, wij Fransen eten de hele maand de Galettes de Rois!
We hebben 2 prachtige soorten galettes:
. De FRANCHIPANE, geïntroduceerd door de Florentijnse edelman Franchipane in de 14e eeuw, is een heerlijke cake gemaakt van bladerdeeg gevuld met een romige amandelpasta.
. En dan de rijke galette van bladerdeeg gevuld met POIRE ET CHOCOLAT.
En quelle verrassing; in elk van de galette is een verborgen schat, pas op dat je je tanden niet breekt ...

Moederdag
Het is weer bijna Moederdag en voor deze speciale gelegenheid komt onze Frambozen Eclair weer terug in onze winkels! Dit zal zijn op zaterdag 8 en zondag 9 mei. De frambozen eclair is gevuld met biologische frambozen crème patissier en afgewerkt met een dunne laag witte chocolade, natuurlijk roze gekleurd.
Bestellen is mogelijk via order@boulangerienoe.com tot woensdag 5 mei 18.00.

Noé Olijfolie
Hier is ie dan! Eindelijk presenteren wij u onze Noé Olijfolie! Om precies te zijn, de olijfolie van Noé’s peetvader, onze Noé, inmiddels 11 jaar! Zijn peetvader Riccardo heeft hem een mooi symbolisch cadeau gegeven; een ambachtelijke biologische olijfolie gemaakt door Riccardo’s familie in Sicilie. Met veel inspanning is dit project tot leven gekomen! We hebben veel geleerd over ‘t bottelen en het hele productie proces dat heeft geresulteerd in een prachtige olijfolie.
Niet te vergeten; huidige omstandigheden zorgden voor een aanzienlijke vertraging waar het gaat om de biologische certificatie. Een 100% biologisch label voeren moet weldegelijk worden verdiend! Deze extra virgin olijfolie smaakt heerlijk in zowel koude als warme gerechten maar ook in combinatie met brood. Noé’s brood hoor ik u denken? Wat een goed idee! Binnenkort verkrijgbaar in onze winkels, we houden u op de hoogte!

Les Bûches de Noël
Kerst bij Noé betekent ook Les Bûches de Noël! Een bûche de Noël is een taart die in de 19e eeuw in Frankrijk werd geïntroduceerd. De Fransen eten deze taart traditioneel bij het Kerstdiner als dessert. De stronk-vorm van de taart staat symbool voor de het houtblok dat werd opgebrand in de langste nacht van het jaar, de Winterwende.
Noé presenteert met trots twee soorten bûche de Noël voor de Amsterdamse feestdagen! De zoektocht van ons creatieve bakkersteam heeft geresulteerd in een traktatie waarin verschillende texturen en smaken bijeen komen. Onze unieke maitre patissier Martin Baux combineert in zijn volledig handgemaakte bûches de Noël elegantie, smaak en esthetiek en alles van de puurste 100% biologische ingrediënten.
Rol de rode loper uit voor de bûches!
1. De Grand Classic Citroen
De Grand Classic Citroen is een citroen en hazelnoot bûche gemaakt van hazelnoot cake, lemon curd, een praliné mousse met bovenop gekarameliseerde hazelnoten in chocolade. Verkrijgbaar voor 4, 6, 8 of 10 personen vanaf €26.
2. De Unieke Giant Chocolate
De Unieke Giant Chocolate is een chocolade en gezouten caramel bûche gemaakt van amandel en chocolade cake, gezouten caramel, pure chocolade creme afgewerkt met een schors van pure chocolade en bovenop merengue paddestoelen. Verkrijgbaar voor 6, 8 of 10 personen vanaf €34.
Zin om een authentiek Frans Kerstdessert op tafel te zetten?
Bestellingen voor de 24e of 25e zijn mogelijk tot uiterlijk 21 december. In onze winkels of per mail 📩 order@boulangerienoe.com

Covid-19
Conform de laatste reglementen mogen onze 3 bakkerswinkels open blijven en dit zal zijn conform onze reguliere openingstijden. Voor de veiligheid van iedereen vragen wij u rekening te houden met ‘t volgende:
- Wij adviseren u een mondmasker te dragen in onze winkels.
- Wij kunnen op onze Zuidas locatie alleen afhaal - service leveren en dus is t helaas niet mogelijk om aan de tafeltjes plaats te nemen.
- We vragen u om 1,5 meter afstand te houden ten opzichte van de andere klanten en ook ons personeel.
- Op de Vijzelgracht locatie is max 1 persoon in de winkel toegestaan.
- Op de Bloemgracht locatie zijn max 2 personen tegelijk in de winkel toegestaan.
- Op de Zuidas locatie zijn max 3 personen tegelijk in de winkel toegestaan.
- Wij accepteren enkel pin betalingen en GEEN cash.
Al deze maatregelen houden wij aan tot nader order.
Wij danken u voor uw begrip en medewerking en uiteraard voor uw steun.
Stay safe ♥️
Team Noé

Gay Pride
Jullie hebben gestemd en dit is ‘m dan: onze patisserie special van deze week! Een verfijnde, delicate, genereuze en vooral kleurrijke tartelette. Een amandel biscuit als basis gevuld met frambozen coulis en vanille crème in t hart gedecoreerd met gekleurde chocolade scherven! Verheug je alvast op deze adembenemende multi texturen tractatie! Dit weekend verkrijgbaar in onze winkels!

Nieuwe Openingstijden
Vanaf 1 juni 2020 gaan onze bakkerswinkels voorzichtig weer terug richting normale openingstijden, om te beginnen bij de weekenden.
Noé Bloemgracht: Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00. Zaterdag van 8.00 tot 17.00 en zondag van 9.00 tot 17.00.
Noé Vijzelgracht: Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 14.00. Zaterdag van 8.00 tot 17.00 en zondag van 9.00 tot 17.00.
Noé Zuidas: Maandag t/m donderdag van 8.00 tot 14.00. Vrijdag en zaterdag van 8.00 tot 15.00 en op zondag van 9.00 tot 15.00.
Daarnaast mogen we weer zittende gasten ontvangen op de Zuidas locatie, zowel binnen als buiten. Alles uiteraard volgens de geldende richtlijnen. Het terras zal weer staan vanaf 1 juni 12.00! Stay safe en tot snel!

Pasen Gourmandises
De paasverrassing! We kunnen niet wachten tot je het uitprobeert. Dit paasdeeg is gelaagd met een chocolademousse, hazelnootbiscuit, room, deeg, gezouten karamel en gegarneerd met chocoladeglazuur en witte chocoladeveren. Het is een verbazingwekkende en delicate mix van texturen, gearticuleerd rond de twee uitgebalanceerde smaken van chocolade en karamel. Er zijn twee maten beschikbaar, voor 1 persoon en voor 2 personen om te delen. Je kunt er de hele week van Pasen van genieten, ook op paasmaandag. U kunt deze ook bestellen, neem hiervoor 2 dagen van tevoren contact met ons op.

Zondag geopend!
Nieuwe openingstijden! Eindelijk een verse baquette bij t Zondagochtend ontbijt!
